Kereta Sewa Shah Alam | Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Setia Alam & Shah Alam ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor..

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

MYVI 2018, THE ICON EVOLVE

MYVI 2018, THE ICON EVOLVE

Syarikat Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. atau dikenali sebagai Perodua telah melancarkan model Kereta Perodua Myvi yang baru pada 16 November. Tempahan telah di buka pada 9 November di semua pameran syarikat automotif berkenaan di seluruh Negara. Krew Setia Car Rental telah pergi melihat Pelancaran Kereta Myvi 2018 ini di bangunan Pantai Bharu Klang, Jalan Meru pada 16hb November iaitu Semalam. Walaupun sedikit tergendala akibat hujan lebat sebelum bermulanya pelancaran, Myvi 2018 tetap gagah di mata peminat setia Kereta Myvi.
MYVI 2018


Myvi 2018 adalah Kereta Myvi yang 100% hasil rekaan dari Perodua sendiri. Walaupun terdapat sedikit persamaan, Myvi 2018 bukanlah berdasarkan  Segemen C Toyota Arius, Sebagai mana 2 Generasi Sebelum ini yang mempunyai ciri-ciri yang sama seperti Daihatsu Sirion.

Myvi 2018 dilengkapi dengan engine 1NR-VE,4 Cylinder, DOHC dengan1.3 Dual VVT-i untuk bagi Model G dan X manakala 2NR-VE,4 Cylinders,DOHC dengan 1.5 Dual VVT-i untuk model H dan AV. Ini membuatkan kereta ini bersifat jimat minyak di jalan raya. Selain itu Myvi 2018 Model X, H dan AV terdapat sistem "Idle Stop" di mana jika kita berhenti di traffic light enjin akan secara automatik mematikan dan memulakan semula pembakaran enjin untuk mengurangkan pengunaan petrol.


ENGINE DUAL VVT-I

Ciri-ciri lain MYVI 2018 ini adalah di mana semua model dilengkapi dengan lampu depan LED dengan sistem "Auto Off" dan "Follow Me Home". Lampu belakang juga adalah LED. Selain itu Myvi 2018 juga "keyless" dan dihidupkan dengan butang "Push Start". Sistem Penghawa dingin digital menjadikan ia lagi menarik serta tempat duduk belakang yang boleh di pelat 60:40 dan juga terdapat "reverse sensor". Bahagian Bonet juga lebih luas dari Myvi model lama.

LAMPU HADAPAN LED
BONET KELUASAN 277L


Sistem Keselamatan yang canggih pada Myvi 2018 ini menjadikan ia sebagai kereta harus milik. Myvi 2018 model G terdapat 4 beg udara yang terletak di sisi depan dan sisi tepi manakala Model Myvi 2018 1.5 memliki 6 beg udara yang terletak pada sisi depan, belakang dan tepi kereta. Kereta ini juga terdapat sistem "SeatBelt Reminder" di kesemua kerusi. ABS,EBD, "Vehicle Stability Control"(VSC), "Traction Control" (TRC) dan "Emergency Stop Signal" (ESS) terdapat padat Perodua Myvi 2018 ini.
REKAAN DALAMAN MYVI 2018

KERUSI KULIT BAGI MYVI 2018 MODEL AV


Myvi 2018 terdapat sistem yang membantu kereta ini untuk naik bukit di mana ia dia panggil "Hill-start Assist" (HSA). Advance Safety Assist (ASA) juga terdapat pada Myvi 2018. Terdapat 2 Fungsi sistem yang ada pada ASA iaitu  Amaran Pra-Pelanggaran (PCW) dan Brek Pra-Pelanggaran (PCB). Fungsi Amaran PCW adalah dimana amaran akan dikeluarkan bila pelanggaran akan berlaku, akan mengeluarkan bunyi 2 saat sebelum kemalangan. PCB pula berfungsi dengan 2 tahap, Brek perlahan 1.3 saat sebelum kemalangan dan Brek Kecemasan 0.8 saat sebelum kemalangan. Terdapat fungsi lain juga pada sistem ASA ini.

6 Warna pilihan untuk Pembeli Perodua Myvi2018

Myvi 2018 1.3 ini digandingkan dengan 14-inci tayar serta tayar ganti yang sama saiz manakala Myvi 2018 1.5 pula digandingkan dengan 15-inci tayar. Myvi 2018 1.5 juga terdapat dua tona warna di skirting depan dan skirting sisi serta spoiler belakang, dan juga terdapat "Built In" Smart tag pada Myvi 2018 1.5 ini . Anda hanya perlu masukkan kad  "Touch and GO" sahaja ke dalam slot .

Inilah dia ciri-ciri yang baru terdapat pada Myvi 2018. Mungkin Lepas ni Boleh kita semua test drive tengok dengan sendiri mata kita macam mana ciri-ciri baru Mvyi2018 ini berfungsi. Apa pun Selamat Memandu Myvi Baru.

0 comments :

Post a Comment

Perkhidmatan Kami

Kami menyediakan perkhidmatan sewa Van di Shah Alam & Setia Alam
Nissan urvan baru dan Toyota Hiace Baru

Kami juga menyediakan pelbagai jenis kereta untuk disewakan seperti Vellfire, Starex, Alza, Hiace, Myvi, Saga, Axia dan Viva

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta dan Van sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Untuk booking call 010 - 844 4814

Car Rental Selangor is located in Selangor, Malaysia. We enjoy to give you as our customer the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have. We provide Car Rental and Chauffeur Services for individual and corporate, local and also international customers. We have various types of car model including economic, MPV, Sedan, LUXURY and van. At Car Rental Selangor we try our best to give the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have because our customers' happiness are our satisfaction.


We provide Car Rental and Chauffeur (Car Rental with driver) Services

Kami menawarkan perkhidmatan kereta sewa sekali pemandu dengan harga berpatutan. Semua pemandu kami dilatih untuk menjadi pemandu yang cekap dan penjaga yang sangat baik.

Pemandu kami bukan sahaja akan memandu anda ke mana anda ingin pergi tetapi mereka akan mengambil berat dalam memastikan anda selesa dan baik sepanjang perjalanan anda.

Harga yang kami tawarkan termasuk Minyak, Toll, Professional Driver, Keadaan kereta yang sangat baik dan Air Mineral Percuma untuk setiap penumpang.