Kereta Sewa Shah Alam | Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Setia Alam & Shah Alam ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor..

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Kegunaan Coolant Terhadap Radiator Kereta


Hai Semua, Kereta Sewa Shah Alam di sini..


Kali ini nak bercerita tentang Coolant Radiator. Mesti ramai yang tertanyakan?? Jangan Risau, post kali ini Kereta Sewa Shah Alam akan menceritakan tentang kegunaan coolant terhadap radiator kereta kita. Jadi teruskan membaca.Kenapa Coolant dan bukan Air?

Coolant adalah cecair yang mampu memindahkan haba ke atasnya dengan cepat begitu juga air. Apa yang membezakannya ialah dari segi pengaratan. Coolant tidak akan membuat radiator berkarat seperti air walaupun direndam dengan coolant.Air pula yang mengandungi Hydrogen dan Oksigen adalah salah satu element yang boleh membuat besi berkarat.

Keaadaan besi yang berkarat akan menganggu perlancaran enjin kereta dan juga kipas. Ini juga akan membuatkan besi menjadi nipis dan terhakis dan disitu punca kebocoran akan berlaku. Percampuran air dan karat juga membawa haba yang berlebihan. Semua perkara di atas akan membuatkan enjin kereta mengalami kepanasan yang melampau.

Coolant pula tidak mempunyai sifat menghakis dan mencegah perkara di atas berlaku. Enjin yang panas melampau akan membuat gasket anda terbakar. Disitu, akan menyebabkan kebocoran coolant atau minyak hitam. Jika ini berlaku, air atau coolant boleh masuk dalam kebuk pembakaran dan ini kan membuat enjin tidak boleh dihidupkan kerana tekanan dalam kebuk pembakar bercampur dengan molekul cecair  yang tidak boleh di mampatkan.

Punca besi bengkok juga berlaku disebabkan overheating. Oleh itu Kereta Sewa Shah Alam mengalakkan penggunaan Coolant ke atas kereta anda. 

Kereta Sewa Shah Alam dan Kereta Sewa Setia Alam mengunakan Coolant ke atas kereta Yang kami ada supaya kereta tidak mempunyai masalah kebocoran dan pengaranta.. 
0 comments :

Post a Comment

Perkhidmatan Kami

Kami menyediakan perkhidmatan sewa Van di Shah Alam & Setia Alam
Nissan urvan baru dan Toyota Hiace Baru

Kami juga menyediakan pelbagai jenis kereta untuk disewakan seperti Vellfire, Starex, Alza, Hiace, Myvi, Saga, Axia dan Viva

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta dan Van sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Untuk booking call 010 - 844 4814

Car Rental Selangor is located in Selangor, Malaysia. We enjoy to give you as our customer the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have. We provide Car Rental and Chauffeur Services for individual and corporate, local and also international customers. We have various types of car model including economic, MPV, Sedan, LUXURY and van. At Car Rental Selangor we try our best to give the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have because our customers' happiness are our satisfaction.


We provide Car Rental and Chauffeur (Car Rental with driver) Services

Kami menawarkan perkhidmatan kereta sewa sekali pemandu dengan harga berpatutan. Semua pemandu kami dilatih untuk menjadi pemandu yang cekap dan penjaga yang sangat baik.

Pemandu kami bukan sahaja akan memandu anda ke mana anda ingin pergi tetapi mereka akan mengambil berat dalam memastikan anda selesa dan baik sepanjang perjalanan anda.

Harga yang kami tawarkan termasuk Minyak, Toll, Professional Driver, Keadaan kereta yang sangat baik dan Air Mineral Percuma untuk setiap penumpang.