Kereta Sewa Shah Alam | Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Van Sewa Setia Alam & Shah Alam

Kereta Sewa Setia Alam & Shah Alam ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Shah Alam & Setia Alam, Selangor..

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Kebaikkan Engine Flush terhadap Kereta Anda

Setiap kali mengantikan Minyak Enjin dan Penapis Minyak kereta kita, mekanik mesti mencadangkan untuk mengunakan “Engine Flush”. Dalam masa tu mesti kita tertanya apa gunanya “Engine Flush” dan apa kebaikkan minyak tu. Disini mekanik akan mengambil kesempatan untuk menjual produk itu.

Apa Fungsi “Engine Flush” terhadap Enjin Kereta?


Kegunaan “Engine Flush” adalah bagus terhadap Enjin kereta kita. Setia Car Rental Juga mengunakkan “Engine Flush” bila sampai waktunya.

Antara manfaat “Engine Flush” adalah:
1. Membersihkan Kerak pada ruang enjin.
2. Minyak Enjin baru lebih efisyen.
3. Bunyi Enjin yang halus.
4. Meningkatkan daya ketahanan Enjin
5.Menjaga Kemampatan Enjin
6. Selamat untuk “Seal” dan gasket Enjin
7. Sesuai untuk kegunaan Kereta Baru
8.Sesuai untuk Kereta yang mengunakan Petrol dan Diesel.

Waktu yang Sesuai untuk Mengunakan “Engine Flush”


Kebiasaannya Kami Setia Car Rental mengunakan “Engine Flush” setiap 20,000km pertukaran minyak enjin dan minyak ATF

Contoh:

10,000km : Minyak Enjin + Penapis Minyak
20,000km : Minyak Enjin+Penapis Minyak+Minyak Gear.
Selain berpandukan jarak pergerakkan kereta, Boleh juga digunakan “Engine Flush” untuk pertukaran Grade minyak dari 10W-40 ke 10W-30. Masa ini kepekatan minyak enjin yang lama berbeza dengan kepekatan minyak enjin baru dan seeloknya digunakan “Engine Flush”.

Bagaiman Cara Mengunakkan “Engine Flush”

-          Masukkan satu botol “Engine Flush” Sebelum mengantikan Minyak Enjin yang Baru
-          Hidupkan enjin selama 15 minit.
-          Buang minyak enjin yang lama
-          Bukak penapis minyak yang lama
-          Gantikan penapis minyak yang baru
-          Masukkan minyak enjin yang baru ke dalam enjin kereta.
Dah Selesai… Selamat Mencuba “Engine Flush”Inginkan Kereta Sewa yang Bersih, Selamat dan Jimat. Kereta Sewa Shah alam dan Kereta Sewa Setia Alam Ada Tawaran Hebat...... Jangan Lepaskan Peluang Anda...

1 comment :

  1. Selepas kita letak engine flush boleh ke kita naiki kereta ke bengkel dan buang minyak di bengkel. Atau kereta xboleh bergerak selepas minyak flush diletakan dalam minyak enjin yang lama tu

    ReplyDelete

Perkhidmatan Kami

Kami menyediakan perkhidmatan sewa Van di Shah Alam & Setia Alam
Nissan urvan baru dan Toyota Hiace Baru

Kami juga menyediakan pelbagai jenis kereta untuk disewakan seperti Vellfire, Starex, Alza, Hiace, Myvi, Saga, Axia dan Viva

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Selangor. Kereta dan Van sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Untuk booking call 010 - 844 4814

Car Rental Selangor is located in Selangor, Malaysia. We enjoy to give you as our customer the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have. We provide Car Rental and Chauffeur Services for individual and corporate, local and also international customers. We have various types of car model including economic, MPV, Sedan, LUXURY and van. At Car Rental Selangor we try our best to give the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have because our customers' happiness are our satisfaction.


We provide Car Rental and Chauffeur (Car Rental with driver) Services

Kami menawarkan perkhidmatan kereta sewa sekali pemandu dengan harga berpatutan. Semua pemandu kami dilatih untuk menjadi pemandu yang cekap dan penjaga yang sangat baik.

Pemandu kami bukan sahaja akan memandu anda ke mana anda ingin pergi tetapi mereka akan mengambil berat dalam memastikan anda selesa dan baik sepanjang perjalanan anda.

Harga yang kami tawarkan termasuk Minyak, Toll, Professional Driver, Keadaan kereta yang sangat baik dan Air Mineral Percuma untuk setiap penumpang.